Druzenje, diskusije, upoznavanje, humanitarne aktivnosti
 
HomeCalendarGalleryFAQRegisterLog in

Share | 
 

 Tadic zabranjuje posetu porodice Karadzic Beogradu

Go down 
AuthorMessage
Kosovka
Admin
Admin
avatar

Female Number of posts : 336
: Srbija, K&M
/ : Profesor i humanitarac
: Optimisticko
:
100 / 100100 / 100

Kosovka : 1
Registration date : 2008-07-28

cheet for users
:
0/0  (0/0)

PostSubject: Tadic zabranjuje posetu porodice Karadzic Beogradu   29.07.08 14:14

Tadic zabranjuje posetu porodice Karadzic Beogradu


Predsednuk Tadic porucio Lajcaku da ne vraca oduzete putne isprave porodici Karadzic.U obrazlozenju poruke Lajcaku, Karadzic izrazava bojazan od reakcija naroda u Srbiji u koliko bi porodica Karadzica posetila u pritvoru Karadzica pre izrucenja tribunalu.Sama poseta bi dovela do pojacanih reakcija protiv rezima u Beogradu.Trenutne reakcije naroda i mnogobrojne pretnje Tadicu i ostalim clanovima vlade su zabrinjavajuce. Tadicev rezim preduzima sve potrebne mere odbrane u cilju daljeg opstanka na vlasti. Vrlo je nepredviljiv konacan ishod trenutne situacije u Srbiji.Dokle ce vlada opstati je veliko pitanje. Odlucnost Tadica na saradnju sa Hagom ozbilno je uzdrmala njegovu stolicu, bez obzira sto je Solana podupire celom svojom snagom.
Vidanovic

________________________________________________________________________--
, . , , , , ! , , . , , . !!! :idea: :!: :!: :!:
Back to top Go down
View user profile http://eureka.forumotion.com/profile.forum
Kosovka
Admin
Admin
avatar

Female Number of posts : 336
: Srbija, K&M
/ : Profesor i humanitarac
: Optimisticko
:
100 / 100100 / 100

Kosovka : 1
Registration date : 2008-07-28

cheet for users
:
0/0  (0/0)

PostSubject: Srbija neće izručiti Kovačevića Amerikancima   29.07.08 14:39

Srbija neće izručiti Kovačevića Amerikancima
stana - 27. jul 2008.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je američkoj senatorki Hilari Klinton da vlasti u Beogradu neće izručiti Miladina Kovačevića jer ustav države ne dozvoljava izručenje srpskih državljana drugim zemljama. Neverovatno mi je žao što se ovaj događaj ikada dogodio i želim da izrazim moje najdublje saosećanje porodici Štajnhauer, rekao je ministar Jeremić u telefonskom razgovoru sa Klintonovom, senatorskom Demokratske stranke iz savezne države Njujork. Međutim, mogu da uverim i senatorku Klinton i stanovnike Njujorka da je moja vlada apsolutno opredeljena da nastavi saradnju sa američkim vlastima, kazao je ministar Jeremić, prema pisanju internet stranice pressconnects.com. Šef diplomatije je podsetio da je protiv dvojice diplomata u srpskom konzulatu u Njujorku, koja su pomogla Kovačeviću da napusti SAD, pokrenut disciplinski postupak.

Na sajtu senatorke je, pak, navedeno da je Klintonova izrazila zabrinutost zbog ovog slučaja i ukazala ministru Jeremiću da bi neuspeh vlasti u Beogradu da reše ovaj slučaj mogao da nanese štetu srpsko-američkim odnosima.

Brajan Štajnhauer i njegova porodica zaslužuju pravdu i gospodinu Kovačeviću mora da se sudi u Njujorku za ovaj stravičan zločin, rekla je Klintonova.

Ministar spoljnih poslova mi je obećao da je njegova vlada opredeljena da se pronađe zadovoljavajuće rešenje za ovaj problem. Nameravam da i dalje vršim pritisak na srpsku vladu da ispune ovo obećanje kako bi pravda bila ispunjena, navela je Klintonova.

Na ovom sajtu je navedeno da je Klintonova vodeći zagovornik u borbi da se Kovačević vrati u SAD kako bi mu se sudilo. Takođe je objavljeno da je u sredu održan sastanak predstavnika kancelarija Klintonove i drugog demokratskog senatora države Njujork Čarla Šumera, uz predstavnike Spoljnopolitičkog odbora Senata, sa otpravnikom poslova srpske ambasade Vladimirom Petrovićem, od koga je zatraženo da se Kovačević vrati u SAD.

Kovačevića (21), koji je studirao i igrao košarku na univerzitetu Bingemton, američke vlasti su optužile da je u tuči u baru 4. maja pretukao skoro na smrt američkog kolegu Brajana Štajnhauera, koji je od povreda pao u komu. Kovačević je uz kauciju od 100.000 dolara izašao iz zatvora u SAD i posle dva dana pobegao u Srbiju, uz kako su naveli američki mediji, pomoć i izdavanje pasoša u Generalnom konzulatu Srbije u Njujorku, što je izazvalo oštar protest američkih zvaničnika.

Kovačević i još dvojica kooptuženih - Sanel Softić i Edin Džubur koji se nalaze u pritvoru u SAD, suočavaju se sa kaznom od 25 godina zatvora ukoliko ih sud proglasi krivim.

Roditelji Brajana Štajnhauera ponovili su u četvrtak da žele da se Kovačeviću sudi u SAD. Brajanov otac, Ričard Štajnhauer, izjavio je u Njujorku da bi srpski narod bio za izručenje Miladina Kovačevića zbog napada na njihovog sina, kada bi istina bila poznata.

Brajan Štajnhauer se već više od dva meseca nalazi u komi posle teških povreda glave - frakture obe jagodice, višestruke frakture lobanje, oštećenje i edem mozga, navedeno je na internet stranici njegove porodice. (Tanjug) :cheers:
Back to top Go down
View user profile http://eureka.forumotion.com/profile.forum
 
Tadic zabranjuje posetu porodice Karadzic Beogradu
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Glava porodice
» Odvajanje od roditelja
» Prvi telefon u Beogradu
» Najsla?e hraniteljske porodice
» Ada - prvo ?to treba videti u Beogradu

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
EUREKA :: Politika :: Srbija-
Jump to: