Druzenje, diskusije, upoznavanje, humanitarne aktivnosti
 
HomeCalendarGalleryFAQRegisterLog in

Share | 
 

 ВЕЛИКИ ПРОТЕСТ У УТОРАК 28. ЈУЛА У 19 ЧАСОВАНА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ

Go down 
AuthorMessage
Kosovka
Admin
Admin
avatar

Female Number of posts : 336
Локација : Srbija, K&M
Посао/хоби : Profesor i humanitarac
Расположење : Optimisticko
косовка :
100 / 100100 / 100

Kosovka : 1
Registration date : 2008-07-28

cheet for users
ЕУРЕКА ЧАТ:
0/0  (0/0)

PostSubject: ВЕЛИКИ ПРОТЕСТ У УТОРАК 28. ЈУЛА У 19 ЧАСОВАНА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ   29.07.08 15:47

VELIKI PROTEST U UTORAK 28. JULA U 19h NA TRGU REPUBLIKE


SRPSKA radikalna stranka najavila je za utorak, u 19 časova, na beogradskom Trgu Republike "Svesrpski sabor protiv režima predsednika Srbije Borisa Tadića". Iako radikali najavljuju da će skup biti miran, za policiju će ovo biti krupan zalogaj, s obzirom na to da su novinari, snimatelji i fotoreporteri na mitinzima protiv hapšenja Radovana Karadžića poslednjih dana meta huligana.
Policija je uhapsila osamnaestogodišnjake Stefana Milićevića i Nikolu Lazića, obojicu iz Beograda, za koje se sumnja da su učestvovali u napadu na snimatelja televizije B 92 Boška Brankovića. Oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni istražnom sudiji, a ostale učesnike u napadu policija još traži.
Treće opštinsko tužilaštvo u Beogradu podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv Milićevića i Lazića. Zatraženo je da se mladićima odredi pritvor.
- Protest protiv izdajničkog i diktatorskog režima Borisa Tadića neće biti stranački - kazao je funkcioner Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović. - Posle skupa sledi medijska šetnja. Iz bezbednosnih razloga ne mogu vam otkriti trasu kojom će se ići.
On je pozvao sve medije da izveštavaju sa protesta uz obećanje da će biti preduzete sve mere obezbeđenja.
Koalicija DSS-NS pridružiće se radikalima na ovom protestu. Potpredsednik Nove Srbije Dubravka Filipovski izjavila je da je ta stranka protiv upotrebe sile na okupljanjima.
- Osuđujemo svaki vid nasilja - kazala je Filipovska. - Opozicija će u narednom periodu, a posebno od septembra, imati svoje aktivnosti, kako bi se skrenula pažnja na vlast koja vodi više prozapadnu, nego prosrpsku politiku. Državni organi treba da reaguju protiv pojedinaca koji prave nerede. Pre svega treba zaštititi predstavnike medija, jer oni obavljaju svoj posao.
I portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je da su protesti jedna od tekovina demokratije i legitimno pravo građana i opozicije i naglasio da se DSS zalaže da oni budu mirni i bez nasilja.
Back to top Go down
View user profile http://eureka.forumotion.com/profile.forum
Kosovka
Admin
Admin
avatar

Female Number of posts : 336
Локација : Srbija, K&M
Посао/хоби : Profesor i humanitarac
Расположење : Optimisticko
косовка :
100 / 100100 / 100

Kosovka : 1
Registration date : 2008-07-28

cheet for users
ЕУРЕКА ЧАТ:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: ВЕЛИКИ ПРОТЕСТ У УТОРАК 28. ЈУЛА У 19 ЧАСОВАНА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ   29.07.08 15:50

:affraid: :cheers: :lol!:
Back to top Go down
View user profile http://eureka.forumotion.com/profile.forum
Kosovka
Admin
Admin
avatar

Female Number of posts : 336
Локација : Srbija, K&M
Посао/хоби : Profesor i humanitarac
Расположење : Optimisticko
косовка :
100 / 100100 / 100

Kosovka : 1
Registration date : 2008-07-28

cheet for users
ЕУРЕКА ЧАТ:
0/0  (0/0)

PostSubject: Власт растурила протест у Београду Да је забранила протест власт би потврдила оно што опозиција тврди и што уствари јесте: диктатура. Зато је власт прибегла подлости, методу који је добро познат: 1) Убацила провокаторе у скуп, полицајци у циви   30.07.08 13:04

Власт растурила протест у Београду
Да је забранила протест власт би потврдила оно што опозиција тврди и што уствари јесте: диктатура. Зато је власт прибегла подлости, методу који је добро познат:
1) Убацила провокаторе у скуп, полицајци у цивилној одећи и полицији познати хулигани и уличари. Ови провокатори су бацали петарде на мирни народ и међу народ, петарде специјално одабране за овај скуп и овакве скупове. Провокатори су били у групама тако да су штитили једни друге, када је обезбеђење скупа интервенисало.
2) У близини скупа, понављам и наглашавам, скупа на коме је народ мирно слушао говорнике и давало подршку говорницима, полиција је бацала ШОК бомбе, које су одјекивале и мирни народ узнемиравале.
3) Када је помоћу петарди-бомби и шок бомби успела завршити (растерати) скуп, полиција је на МИРНИ НАРОД који се кретао најкраћим путем за Зелени венац, где је станица за многе аутобусе, полиција, уствари лица које је власт задужила за тај посао, је бацала и пуштала облаке сузаваца на МИРНИ НАРОД. То је учинила у Сремској улици која води ка Зеленом венцу, и која је за већи број пролазника узана. Е, на тако узаном месту бацили су сузавце на народ. Све је било припремљено унапред, јер је сузавац у облацима пуштан са спрата зграде на десној страни улице.
4) Они који су се сукобили са полицијом, урадили су то ван места скупа па не може имати везе са скупом, нити има везе са организаторима скупа. Посебно када се има у виду да међу сукобљеницима са полицијом СИГУРНО ИМА ПРОВОКАТОРА КОЈЕ ЈЕ ВЛАСТ ПОСЛАЛА, са циљем да би дали полицији оправдање да интервенише. Могли су провокатори дати „пример” и другим младим наивним особама да крену у сукоб, али полиција нека хапси нападаче, и обавезно нека хапси и ПОСЛАНЕ ПРОВОКАТОРЕ.
Власт мора да одговори на питања:
Зашто је бацала шок бомбе у близини скупа, апсолутно без икаквог повода???
Зашто је бацала огромну количину сузавца у Сремској улици на МИРНИ НАРОД који се, одлазећи са скупа, кретао ка аутобуским станицама на Зеленом венцу???
Ко ће одговарати и КАДА за напад на мирни народ на протесту? Да су то којим случајем урадили „радикали” јавни тужилац би експресно подизао оптужнице а судије би већ у току ноћи изрицале пресуде за затворе. Овако, ништа. Насилници, хулигани власти остаће некажњени.
Нама је то јасно, али да видимо какво ће „соломонско” оправдање и објашњење дати власт.
Нећу питати власт зашто је послала провокаторе на скуп да бацају петарде на МИРНИ НАРОД. Могу ми рећи да то они нису урадили, за разлику од претходна три питања, када је јасно да је то власт урадила.
ДАКЛЕ, ВЛАСТ ЈЕ РАСТУРИЛА ПРОТЕСТ У БЕОГРАДУ.
------
А што се тиче изумирања, ова твоја власт је „дошла на власт” уз помоћ НАТО владара, преварама и претњама народу, и одржава се диктатуром. Тренутно је у „љубави” са онима из „мрачних деведесетих”, у оквиру „Социјалистичке интернационале” коју воде Ричард Холбрук и Медлин Олбрајт. Та твоја власт изумире. Да не мисле тако, не би склапали „савез” са својим љутим противницима.

popvladimir (Automaticar) - 30. јули 2008. у 05.56
Back to top Go down
View user profile http://eureka.forumotion.com/profile.forum
Kosovka
Admin
Admin
avatar

Female Number of posts : 336
Локација : Srbija, K&M
Посао/хоби : Profesor i humanitarac
Расположење : Optimisticko
косовка :
100 / 100100 / 100

Kosovka : 1
Registration date : 2008-07-28

cheet for users
ЕУРЕКА ЧАТ:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: ВЕЛИКИ ПРОТЕСТ У УТОРАК 28. ЈУЛА У 19 ЧАСОВАНА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ   31.07.08 2:09

Београд дан после хаоса
stana - 30. јул 2008.

У Ургентни центар су до девет сати ујутро у среду примљене 74 особе - 51 полицајац и 23 цивила повређана у сукобима полиције и демонстраната на Тргу Републике током и након одржавања митинга против хапшења хашког оптуженика Радована Караџића. Како је рекао професор др Влада Ђукић, на болничком лечењу су задржана четири лица, док је 43 са ортопедским повредама и повредама углавном главе и грудног коша након указане лекарске помоћи пуштено кућама. Међу лакше повређенима су и двојица новинара - сниматељ шпанске ТВ Оскар Мартинез Форцада и новинар Милош Ђоролијески, рекао је др Ђукић. Сви припадници полиције који су учествовали у обезбеђењу митинга СРС на Тргу Републике имали су изричит налог да без употребе силе обезбеде јавни ред и мир, рекао је директор полиције Милорад Вељовић. Вељовић је рекао и да је полиција била задужена за безбедност свих учесника скупа, новинара и јавних установа и институција, као и страних дипломатских представништава.

Директор полиције је објаснио да се у једном тренутку из протестног скупа издвојила група учесника „са фантомкама на главама и дрвеним палицама у рукама која је насрнула на припаднике МУП-а са очигледном намером да изазову обрачун са полицијом”.

У центру Београда дан после нереда освануло је неколико полупаних излога, а приметни су и остаци камења и стакла по тротоарима.

Неколико излога разбијено је у Македонској улици где су се у уторак увече сукобили хулигани и полиција, а штету је претрпела и једна продавница у Нушићевој улици. Разбијане су и канте за ђубре.

Запослени у продавници стакла и кристала у Тржном центру „Стакленац” рекли су да је изнето доста скупоценог кристала и да је доста посуђа поломљено, те да је полиција извршила увиђај, а да се још увек процењује штета.

У другим продавницама кажу да још увек утврђују да ли је нешто изнето. На Тргу Републике радници склањају бину постављену за јучерашњи митинг.

Технички директор „Београд пута” Драгомир Спасић рекао је да је, током митинга начињена штета од око 650.000 динара.

Спасић је казао да је поломљено седам светлећих знакова, четири маске светлећих стубова, четири лантерне, као и по два семафорска и светлећа стуба.

Према његовим речима, сектор сигнализације тог предузећа већ је почео да поправља оштећену саобраћајну сигнализацију у центру града.
Тужилац: Кривични поступци против хулигана
Вршилац дужности републичког јавног тужиоца Слободан Радовановић најавио је да ће тужилаштво покренути прекршајне и кривичне поступке против свих који су учествовали у нередима на улицама Београда.

„Сада прикупљамо све релевантне информације, ради се на идентификацији лица и ми ћемо накнадно предузети и све мере на које смо законом овлашћени, које подразумевају задржавање лица, покретање кривичних поступака, као и прекршајних поступака где за то буде било услова”, изјавио је Радовановић Танјугу.

Он је рекао да је Тужилаштво у уторак предузело све организационе мере да буде на висини задатка и својих овлашћења.

„Сви су по вертикали синоћ били укључени, почев од Републичког тужилаштва па до општинских тужилаштава, тако да смо имали правовремене информације и комуникације током ових дешавања”, истакао је Радовановић.

Нагласивши да је држава способна да заштити огромну већину становништва, што је синоћним деловањем и доказала, Радовановић је казао да је жалосно то што је мања скупина покушала да угрози мир и спокојство осталог дела грађана Београда.

За време трајања протестног скупа на Тргу Републике због хапшења Радована Караџића и по његовом завршетку, групе хулигана сукобиле су се синоћ на више места у центру Београда са полицијом и ти сукоби су довели до пометње и хаоса у центру града. (Мондо, агенције)
Back to top Go down
View user profile http://eureka.forumotion.com/profile.forum
Sponsored content
PostSubject: Re: ВЕЛИКИ ПРОТЕСТ У УТОРАК 28. ЈУЛА У 19 ЧАСОВАНА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ   

Back to top Go down
 
ВЕЛИКИ ПРОТЕСТ У УТОРАК 28. ЈУЛА У 19 ЧАСОВАНА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
EUREKA :: Politika :: Srbija-
Jump to: