Druzenje, diskusije, upoznavanje, humanitarne aktivnosti
 
HomeCalendarGalleryFAQRegisterLog in

Share | 
 

 ȣ

Go down 
AuthorMessage
Kosovka
Admin
Admin
avatar

Female Number of posts : 336
: Srbija, K&M
/ : Profesor i humanitarac
: Optimisticko
:
100 / 100100 / 100

Kosovka : 1
Registration date : 2008-07-28

cheet for users
:
0/0  (0/0)

PostSubject: ȣ    29.07.08 16:05

28.07. Rusija i Hag

Medjunarodni tribunal za bivšu Jugoslaviju već odavno nije institucija za pravosudje i nastupa isključivo sa antisrpskih pozicija izjavio je lider odnedavno opozicione Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica. U intervjuu za beogradski list Glas Javnosti.
Niko nema prava da zahteva od Beograda da šalje Srbe u Hag, gde Tribunal proglašava nevinim one koji su izvršili zločine protiv njih rekao je Vojislav Koštunica. On je podsetio da je u martu o. g. Haški tribunal izrekao oslobadjajuću presudu lokalnom komandantu OVK Ramušu Haradinaju optuženom za organizaciju etničkih čišćenja u srpskim enklavama. Tada je Koštunica kao predsednik vlade Srbije predložio da se na dnevni red stavi pitanje o legitimnosti Tribunala. Moskva se u principu slaže sa stavom bivšeg srpskog premijera. Evo šta je prvi zamenik ministra inostranih poslova RF Andrej Denisov rekao povodom dogadjaja vezanih za hapšenje i predstojeće izručenje Radovana Karadžića Hagu.
Naš stav je vrlo jednostavan. Prvo, to je unutrašnja stvar Srbije da li izručuje ili ne lica optužena za različita krivična dela. Drugo, polazimo od stava da sudski proces ne sme da bude politiziran, već da se gradi na konkretnim dokazima o krivici ili nevinosti ovog ili onog optuženog lica. I poslednje: smatramo da treba kretati se u pravcu raspuštanja Haškog tribunala koji je davno iscrpeo svoj potencijal. Preostali slučajevi mogu se razmotriti u okviru nacionalnog pravosudja. A nedavne oslobadjajuće presude izrečene ljudima koji su, ako upotrebim nepolitičku i nepravnu formulaciju, premazani svim mastima izazivaju ozbiljne sumnje u pravnu sposobnost ovog sudskog organa izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije.

28.07.2008
Back to top Go down
View user profile http://eureka.forumotion.com/profile.forum
 
ȣ
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
EUREKA :: Politika :: Rusija-
Jump to: