Druzenje, diskusije, upoznavanje, humanitarne aktivnosti
 
HomeCalendarGalleryFAQRegisterLog in

Share | 
 

 DEMOKRATE SMENILA TADICEVU RODJENU SESTRU

Go down 
AuthorMessage
Kosovka
Admin
Admin
avatar

Female Number of posts : 336
: Srbija, K&M
/ : Profesor i humanitarac
: Optimisticko
:
100 / 100100 / 100

Kosovka : 1
Registration date : 2008-07-28

cheet for users
:
0/0  (0/0)

PostSubject: DEMOKRATE SMENILA TADICEVU RODJENU SESTRU   16.08.08 22:00

Demokrate smenile Tadićevu rođenu sestru !
Press 14.08.2008 00:04


Neuspešan pokušaj da pomogne sestri... Boris Tadić

Vjera Radović nije reizabrana u vladu beogradske opštine Stari grad pošto je ostala bez podrške lokalnog odbora DS. Šef ovog odbora Dragoslav Zeka Božović venčani je kum Borisa Tadića!


Vjera Radović, rođena sestra predsednika Srbije i Demokratske stranke Borisa Tadića, nije dobila podršku u Demokratskoj stranci za izbor u Opštinsko veće beogradske opštine Stari grad, otkriva Press! Da stvar bude još interesantnija, podršku Radovićevoj nije dao Opštinski odbor DS-a kojim rukovodi Dragoslav Zeka Božović, kum predsednika Srbije Tadića!

slika

Ne pomaže joj ni srodstvo sa predsednikom... Vjera Radović

Ovaj slučaj" došao je i do samog predsednika DS-a Borisa Tadića, koji je indirektno, preko posrednika, pokušao da pomogne svojoj sestri. Ali, nije imao uspeha!

Kum Zeka: Nema veze sa mnom

Predsednik Opštinskog odbora DS Stari grad Dragoslav Zeka Božović potvrdio je za Press da sestra predsednika Borisa Tadića nije ponovo izabrana za člana opštinske vlade. Ali dodaje da takva odluka nema nikakve veze sa njim!

- Radovićeva nije dobila podršku u svom mesnom odboru DS-a, kojem ja ne pripadam, i zato nije ponovo izabrana. Zbog toga su netačne sve spekulacije da sam ja stopirao njen reizbor. Kod nas u stranci postoji demokratska procedura, koja se poštuje u svim slučajevima, bez obzira na to o kome se radi. Kandidate za funkcije u opštinama predlažu mesni odbori, a onda o njima odlučuje rukovodstvo opštinskog odbora, koje ima tridesetak članova. U odlučivanju učestvuju i članovi odborničke grupe, a po potrebi saglasnost daje i gradski odbor. Ne mogu ja sam da odlučim da li će bilo koji član dobiti ili ne bilo koju funkciju - objašnjava Božović.

On navodi i da ga niko iz vrha stranke, pa ni njegov kum predsednik Boris Tadić, nije pritiskao u vezi s reizborom Vjere Radović.

Ko je sve pobedio Tadićevu sestru

Zanimljivo je pogledati aktuelni sastav Opštinskog veća beogradske opštine Stari grad i videti ko to ima veću podršku u DS-u od sestre predsednika Borisa Tadića. To su (prema zvaničnim biografijama):

n Zoran Jankov (1953), samostalni privrednik 20 godina, u DS-u od 1990;

n Ivan Šebek (1965), advokat, bio član IO opštine Stari grad, član DS-a od 1989;

n Milan Majstorović (1961) bivši predsednik MO DS Dorćol, član DS-a od 1997;

n Risto Raco (1956), bavi se zaštitom ljudskih i manjinskih prava i humanitarnim radom, član DS-a od 1996;

n Slavko Dimović (1974), priprema doktorat na Tehnološko-metalurškom fakultetu, nema podataka o članstvu u DS-u;

n Branka Aranđelović (1960), odbornik od 2004. do 2008, nema podataka o članstvu u DS-u;

n Slobodan Petrović (1948), od 2000. do 2002. bio je v. d. direktora Beogradskog sajma, sada direktor Geosonde", nema podataka o članstvu u DS-u.

- Što se tiče priče da je u ovom slučaju bilo i intervencije iz vrha, ni to nije tačno. Nisu sa mnom kontaktirali ni Boris Tadić niti bilo ko od njegovih saradnika. Uostalom, i zašto bi? Za sve nas važe ista pravila. I za mene, i za Vjeru Radović, i za bilo koga drugog! Ni ja ne bih bio izabran na funkciju da nisam prošao stranačku proceduru! Nema tu velike drame. Niko nije večan, ljudi se menjaju na funkcijama. Danas jesam, sutra ne! Pa šta? Osnovni moto kojim su se rukovodili naši mesni i opštinski odbori prilikom predlaganja kandidata za funkcije bio je da šansu dobiju mlađi ljudi, a da se mi stariji polako povlačimo - kaže Božović, koji kaže da je u korektnim" odnosima sa Vjerom Radović.

Do Vjere Radović (56) nismo uspeli da dođemo, kako bismo čuli i njen komentar na to što u DS-u nije dobila podršku za ponovni izbor na opštinsku funkciju. Vjera, koja je 5,5 godina starija od predsednika Tadića, po zanimanju je psiholog, kao i on. Tokom svoje političke karijere dala je samo jedan intervju, i to za časopis Bilje i zdravlje", u kome je govorila i o odrastanju s Borisom Tadićem.

Dobroćudni buca" Boris Tadić

- Boris je topliji od mene, blaži, dobroćudniji, ja malo agresivnija. Zvali smo ga Buca, jer je i bio buckast, pa se kasnije izdužio. Bio je dobro, pitomo dete i baš je voleo da klopa kad je bio mali. Sećam se, kad bi čuo lupkanje šerpi, vrlo brzo bi dotrčao. Zvao me je Zailo, a naša je mala tajna zašto baš tako. Često je dobijao ćuške od mene. Nervirao me je. Ja sam bila adolescent, osećala sam se nekako neslobodnom kad je bio sa mnom. Kad je bio u 7. razredu i kad sam htela da ga vaspitavam rukom", uhvatio me je, zavrnuo mi ruku i rekao: E, sad je dosta!" - priča Vjera.

Ona je dodala i da kad politika uzme brata, nema više zajedničkog roštiljanja." Otkrila je i da Boris obožava jagode sa šlagom", i da ne može da odoli šnenoklama."
Back to top Go down
View user profile http://eureka.forumotion.com/profile.forum
 
DEMOKRATE SMENILA TADICEVU RODJENU SESTRU
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Kineski horoskop
» Verovanja o li?nosti i osobinama deteta po ro?enju
» Mrzim te
» Dete koje ne zeli brata i sestru

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
EUREKA :: Politika :: Srbija-
Jump to: