Druzenje, diskusije, upoznavanje, humanitarne aktivnosti
 
HomeCalendarGalleryFAQRegisterLog in

Share | 
 

 RUSKE PACKE ZBOG DINKICA

Go down 
AuthorMessage
Kosovka
Admin
Admin
avatar

Female Number of posts : 336
: Srbija, K&M
/ : Profesor i humanitarac
: Optimisticko
:
100 / 100100 / 100

Kosovka : 1
Registration date : 2008-07-28

cheet for users
:
0/0  (0/0)

PostSubject: RUSKE PACKE ZBOG DINKICA   16.08.08 23:06

Rusi imaju informacije da neki članovi srpske vlade imaju nameru da sruše naftno-gasni sporazum zbog dila iza kojeg stoje velike pare


Sergej Šojgu, ruski ministar za vanredne situacije, stiže u Srbiju kako bi srpskim zvaničnicima objasnio da se ne igraju s međudržavnim energetskim sporazumom koji su potpisali s Ruskom Federacijom, saznaje nezvanično Kurir.

Najave ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića o novoj proceni NIS i novih pregovora o ceni naše naftne kompanije u Rusiji su primljene s negodovanjem, budući da je sve dogovoreno u međudržavnom ugovoru, navodi naš izvor.

- Rusi dolazi da vide da li postoji volja da se što pre nastavi sa sprovođenjem ovog ugovora ili će pojedinci iz vlasti nastaviti s njegovim rušenjem. U Rusiji postoje određene informacije da neki članovi Vlade, bez obzira na sve, imaju nameru da taj sporazum sruše zbog nekog drugog sporazuma, kao i da su igri su velike pare - kaže dobro obavešten izvor Kurira.

Šojgu je zatražio odvojene susrete s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, ministrom Dinkićem i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem.

Nenad Popović, ekonomski ekspert DSS, očekuje da će Šojgu objasniti Tadiću da međudržavni sporazum ne može da se menja i zahtevati da se što hitnije otpočne realizacija sporazuma.

- Tražiti novu procenu vrednosti NIS i nove pregovore potpuno je pogrešno i štetočinski jer to može ugroziti ceo sporazum, i naftni i gasni. Podsećam da je država potpisala međudržavni sporazum u Kremlju i da su tada, pored ruskog državnog vrha, prisustvovali Tadić i Koštunica. Tražiti sada nove pregovore licemerno je i očigledno je u pitanju nečija želja da se poništi ceo sporazum. Ovo je čisto igranje s vatrom koje može izazvati međunarodni skandal. Najviši državni organi što pre moraju da prekinu ovaj cirkus - objasnio je Popović i dodao da je i na Bugarsku i Rumuniju vršen pritisak da ne potpišu sporazum s Rusima, pa da su to na kraju ipak učinile.

Bivši ministar za infrastrukturu i jedan od potpisnika energetskog sporazuma Velimir Ilić izjavio je za Kurir da bi Tadić trebalo da podnese ostavku jer je nesposoban da zaustavi Dinkića.

- Dinkić ruši sve ugovore u Srbiji, koncesiju, energetski sporazum, vara građane za akcije, probija rokove... Ne znam koliko će građani moći da tolerišu Dinkića, koji drži kompletnu Vladu, dok je Cvetković očigledno marioneta. Ili pak što se Cvetković ne oglasi da kaže da je njegov ministar zreo za kliniku i da nije normalan? Da li uopšte Tadić zna šta mu radi miljenik i da li ga je on ovlastio da ruši sporazume i ugovore? - pita se Ilić i dodaje da Dinkić radi šta hoće, a da sa druge strane nikom ne odgovora.

- Šta je sa rokovima za Fijat - jun, jul ili septembar? Ma, ko uopšte stoji za tog Dinkića? - zaključio je Ilić

S KIM JE BUŠ PIO KAFU?

- Vidimo kako se Boris Tadić bori za Srbiju na Olimpijskim igrama u Pekingu. Ma, dajte! On je, kao, upozorio Džordža Buša da Srbija neće priznati Kosovo. Vidim da Buš nije mogao noćas da spava! Imao je čovek košmare od Tadića. Ubio me bog ako Buš uopšte zna s kim je popio kafu. Tadić toliko vodi računa o Kosovu da je Ahtisarijev plan u celosti sproveden - rekao je Velimir Ilić.
Back to top Go down
View user profile http://eureka.forumotion.com/profile.forum
 
RUSKE PACKE ZBOG DINKICA
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Deset razloga zbog kojih ?ene ne ?ele decu

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
EUREKA :: Politika :: Srbija-
Jump to: