Druzenje, diskusije, upoznavanje, humanitarne aktivnosti
 
HomeCalendarGalleryFAQRegisterLog in

Share | 
 

 Ruska braca i sestre intenzivno salju pomoc na Kosovo

Go down 
AuthorMessage
Kosovka
Admin
Admin
avatar

Female Number of posts : 336
Локација : Srbija, K&M
Посао/хоби : Profesor i humanitarac
Расположење : Optimisticko
косовка :
100 / 100100 / 100

Kosovka : 1
Registration date : 2008-07-28

cheet for users
ЕУРЕКА ЧАТ:
0/0  (0/0)

PostSubject: Ruska braca i sestre intenzivno salju pomoc na Kosovo   23.08.08 3:01

Ovako pise gospodja Olga Makarova iz Moskve:
Меня зовут Ольга Макарова, я из Москвы.
Ваш адрес мне дала Таня Кравец...хочу попросить у Вас совета.
Дело в том, что сейчас в Питере находится группа детей из Косово, их принимает подворье Валаамского мон-ря.
Нам тоже хотелось бы как-то поучаствовать, оказать какую-н. посильную помощь - может быть, собрать деньги, вещи, книги, но я не очень хорошо осведомлена, в каких условиях живут в Косово люди, что им реально нужно, что было бы уместно собрать, чем их можно порадовать... Может быть, посоветуете что-нибудь?
Спасибо!
______________________________________________
Evo kratkog prevoda: Zovem se Olga Makarova, iz Moskve sam. Vasu adresu mi je dala Tanja Kravec...hocu Vas zamoliti za savet. Radi se o tome, sto upravo sada u Petrogradu boravi grupa dece sa Kosova, primljeni su u Valaamski manastir. Mi bismo takodje, hteli na neki nacin ucestvovati, ukazati bilo kakvu pomoc - mozda, da prikupimo novac, odecu, knjige, no ja nisam najbolje upucena u to sta bi bilo umesno prikupiti, sta mozemo pokloniti deci... Mozda me posavetujete u necemu Vi. Hvala!
--------------------------------------------------------------

Ovo je najnovije pismo koje je stiglo iz Rusije. Ovim putem se zahvaljujem na poslatoj pomoci: Alekseju Toporovu iz Kazanja, Irini Kukuskinoj iz Petrograda, Tanji Kravec iz Toljatija i Olgi Makarovoj iz Moskve na ponudjenoj pomoci.
_______________________________________________________
Это самое новое письмо, которое приезжало из России.
Этим способом хочу поблагодарить за прислатую помощ: Алексею Топорову из Казани, Ирины Кукушкиной из Питера, Тани Кравец из Толяти и Ольги Макаровой из Москви, (которая сейчас заявилась).
Back to top Go down
View user profile http://eureka.forumotion.com/profile.forum
Kosovka
Admin
Admin
avatar

Female Number of posts : 336
Локација : Srbija, K&M
Посао/хоби : Profesor i humanitarac
Расположење : Optimisticko
косовка :
100 / 100100 / 100

Kosovka : 1
Registration date : 2008-07-28

cheet for users
ЕУРЕКА ЧАТ:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Ruska braca i sestre intenzivno salju pomoc na Kosovo   03.09.08 2:15

Do sada je samo iz Rusije prispelo na moju privatnu adresu oko 100 kg humanitarne pomoci. Samo Kazanjci su poslali 60 kg humanitarne pomoci u 3 paketa od po 20 kg. Kukuskina Irina iz Petrograda poslala je paket od 10 kg, a Tanja Kravec iz Toljatija poslala je 7-8 manjih paketa humanitarne pomoci. Tesko je pobrojati sve artikle koji su stizali u paketima, ali cu se potruditi da nabrojim bar one glavne, a to su: paket od 20 kg iz Kazanja sadrzao je ikone, drugi paket i treci sadrzali su skolski pribor, slatkise, kompakt diskove i nekoliko knjizica verske sadrzine; paket iz Petrograda sadrzao je slatkise, flomastere, olovke i ikone; paketi iz Toljatija sadrzali su bojanke, bojice, blokove, sveske i slikovnice za decu predskolskog uzrasta, a njihov poslednji paket sadrzao je odecu za isti uzrast. Svi ti darovi podeljeni su deci i to: skolski pribor i slatkisi deci u srednjoj Tehnickoj skoli i vucitrnskoj Gimnaziji, a ono sto je namenjeno deci predskolskog uzrasta dobila su deca u novoizgradjenim zgradama za prognana i raseljena lica u naselju Bosnjacka Mahala. Novi Zavet velikog formata, koji je poslala organizacija Pravoslavna omladina Kazanja, dobila je Univerzitetska biblioteka, a veliku ikonu Bogorodice Kazanjske dobio je manastir Sv. Jovana u Socanici koji je podignut nad katakombom iz IV veka. Bratstvo toga manastira je malobrojno i zivi u veoma skromnim uslovima, pa koristim ovu priliku da se obratim svim ljudima dobre volje da pomognu ovom manastiru koji ima veoma jaku duhovnu snagu.
Ne mogu da se ne pozalim na tretman nase Uprave carine, odnosno na postu u kojoj se carini prispela roba, a to je posta u Nisu, ciji je broj 18200, koja mi carini svaku humanitarnu posiljku, iako je svaka humanitarna posiljka po Zakonu oslobodjena carine. Za svaki paket mi se naplacuje oko 300 dinara. Osim sto mi otimaju novac za carinu koju nemaju pravo da naplate, oni jos oskrnavise ikone razvaljujuci im ramove, te ih tako razvaljene ponovo spakovase u paket i poslase, a slatkise koje su otvarali jeli su ih te se nisu potrudili ni prazan omog od cokolada da izbace iz paketa da se ne primeti. Znaci, tim cinom su pokazali kako oni mogu da rade sta im se prohte i da im niko nista ne moze. Pitam se samo dokle ce vladati ovaj javasluk u zemlji Srbiji i da li je Zakon isti za sve? Ako su zakoni u ovoj zemlji isti za sve, kada ce poceti da se primenjuju? zastava
Back to top Go down
View user profile http://eureka.forumotion.com/profile.forum
 
Ruska braca i sestre intenzivno salju pomoc na Kosovo
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
EUREKA :: Pomoc kosovskim Srbima :: Rusija - prijatelji srpskog naroda i darodavci-
Jump to: