Druzenje, diskusije, upoznavanje, humanitarne aktivnosti
 
HomeCalendarGalleryFAQRegisterLog in

Share | 
 

 Statut Vojvodine ne zadovoljava interese pokrajine

Go down 
AuthorMessage
Kosovka
Admin
Admin
avatar

Female Number of posts : 336
: Srbija, K&M
/ : Profesor i humanitarac
: Optimisticko
:
100 / 100100 / 100

Kosovka : 1
Registration date : 2008-07-28

cheet for users
:
0/0  (0/0)

PostSubject: Statut Vojvodine ne zadovoljava interese pokrajine   25.08.08 2:28

Canak:Statut Vojvodine ne zadovoljava interese pokrajine

"Loše je što Statut Vojvodine mora da bude u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije, jer će tako morati da se menja posle svake sednice Skupštine Srbije kad se donese novi zakon", kazao je Čanak gostujući na Televizjiji B92.
On je rekao da, o sadržini novog vojvođanskog statuta, čiju radnu verziju je predlažila Demokratska stranka, zna iz medija, jer službeno o tome nije obavešten.
"Tim statutom Vojvodini treba preneti nadležnosti republike, a to su delimična izvršna i delimična zakonodavna vlast, a da sudska vlast bude u nivou predlaganja", kazao je on i dodao da bi voleo da "vidi finalnu verziju statuta kao i njegovu kompletnu implementaciju".

Na pitanje koliko su, prema dosadašnjem Statutu Vojvodine, zaštićeni interesi građana te pokrajne u izgradnji autoputa Horgoš-Požega i privatizaciji NIS-a, Čanak je kazao da su "apsolutno nezaštićeni". On je dodao da njegova stranka neće podržati ratifikaciju Gasnog sporazuma sa Ruisijom, niti glasati za odluku o izgradnju autoputa.
"Nikakva politika i koalicioni kompromisi ne dolaze u obzir po pitanju privatizacije NIS-a i izgradnje autoputa", naglasio je on.

Pojedini mediji su objavili da bi novi vojvođanski statuta predvideo da Vojvodina u buduće ima vladu i ministre, kao i da će pokrajinska skupština moći da donosi zakonske oblike.
Dosadašnje Izvršno veće postalo bi vlada a novi statut omogućio bi pokrajni da uređuje pitanja od pokrajnskog značaja u oblastima poljoprivrede, turizma, prosvete, kulture i nauke, i omogućiti Vojvodini i da osniva predstavništva u inostranstvu radi promocije i unapređenja svojih privrednih, naučnih, obrazovnih i kulturnih kapaciteta.
Back to top Go down
View user profile http://eureka.forumotion.com/profile.forum
 
Statut Vojvodine ne zadovoljava interese pokrajine
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
EUREKA :: Politika :: Srbija-
Jump to: